campionii devin branduri si ei vand produsele care doresc. cand cineva declara intr-o tara ca a castigat cu firma x, atunci toti incepatorii, dar si multi avansati, vor cumpara acel produs. de aici apar si sponsorii, care baga bani numai in campioni, pentru ca ei si scot acesti bani din reclama respectiva.
felicitari.
nu inteleg de ce la expozitia din romania, faza nationala, care practic este finala calificarilor judetene, participa pasari cu inele din alte tari.
finala unui judet, este finala acelui judet, nu a altor judete. daca un membru cu domiciliul in alt judet, este membru in alt judet, este normal sa concureze unde ii convine. o pasare care castiga sau participa in alt judet sau tara, daca ea participa apoi in alt judet sau alta tara, prin cumparare, acela nu se mai cheama concurs judetean sau national.
poate sa participe la expozitie, dar nu sa fie punctata in concurs. e ca si cum la finala campionatului national feminin de triplusalt, ar participa si campioana statelor unite si s-ar pune punctele. e incorect.
nu are ce sa caute pasarea altui crescator la un concurs serios la alt crescator care o cumpara. daca o cumpara si o expune, bravo lui, aduce material genetic, prezinta lumii alte noi exemplare sau standarde, insa ce merit are, ca a stiut pe ce sa dea banii si asta il indreptateste sa concureze cu ea?
in tara asta, nu se folosesc cum e logic si normal inelele. daca s-ar folosi, s-ar indosaria inelele si s-ar sti in orice moment provenienta pasarilor. cei care au performante si vand pasarile inelate, bravo lor, pentru calitate, dar cei care le prezinta nu trebuie sa concureze cu ele, e suficient sa le expuna. pot fi punctate, dar in afara concursului. asta denota ca desi au un punctaj bun undeva, crescatorul le mentine si stie cum s-o faca sa fie ok si la alte date si perioade.
dar lucrurile astea nu se doresc la noi, tocmai din aceasta cauza arbitrii pe care i-am intrebat acest lucru dau din umeri.
mie personal nu mi se pare corect, topate acestea lasa loc la smecherii, vi se pare normal ca un concurent sa cumpere o pasare cu un minut inainte de expozitie si sa concureze cu pasarea aceea ca fiind reprezentanta lui? mie nu si este egal cu a cumpara pasarea oricand.
prin sistemul de inelare, aceste lucruri pot fi eliminate, insa trebuie sa intelegem ca asa e corect.
in final felicit pe toti concurentii si expozantii, rog sa ma scuze cei ce au pierdut vremea citind ce am scris. concursul de selectie care se numeste finala nationala are scopul de a desemna cele mai bune pasari produse in asociatiile din romania. singura portita unde se accepta scapari, din cauza ca fenomenul in sine nu poate fi controlat, este la toate stadiile de evolutie, oua si pui, pna se ajunge la momentul inelarii.
existenta inelului creste valoarea unei pasari, in cazul ca este de provenienta straina, dar aplicarea celor spuse de mine ar creste si valoarea crescatorilor care comfirma, prin calitatea ce reiese din pasiunea lor.
nu am vazut pasarea cu inel de germania, dar din moment ce a fost apreciata, ma bucur si eu ca un crescator a adus asa ceva la noi, si altii se vor bucura de genetica ei, cu siguranta, insa daca un roman ia punctaj cel putin egal in conditii egale, cu o pasare cu inel din strainatate, cu atat mai meritoriu.
sper sa se faca odata lumina si sa se accepte regulile logice si morale in acest sport.
un comentariu pertinent si de bun simt.
subscriu la cele sustinute de tine si intr-adevar daca s-ar aplica aceste lucruri am scapa odata de cei care sunt ,,campioni" cu pasari cumparate cu cateva zile inainte de expozitii si care de ani buni (desi aduc material genetic de performanta ) nu pot avea rezultate cu pasarile crescute de ei, de ce oare?
salut adi, imi pare rau ca nu ne-am intalnit anul acesta la finala.
altfel spus, de ce nu se aplica in regulament asa ceva, cum de e posibil asa ceva cand nu e normal si nu e corect?
eu provin din mediul sportiv, lucrez acolo, iar competitia ofera in primul rand conditii egale pentru toti. de ce unii au tupeul asta si de ce nimeni nu zice nimic? unde trebuie sa militam, ce credeti ca trebuie sa facem ca sa intram in normalitate?
in princioiu, la standarde ne luam dupa occident, de acolo vine noul si de acolo vin liniile de aplicatie; oare la nemti asa este, se concureaza cu orice si oricum?
indiferent cum ar fi la altii, noi ar trebui sa fim cei care, de la an la an, sa perfectionam regulamentele, dupa principii de concurenta loiala si de fair play. unde sunt aceste principii. rautatile si smenurile nu ne intereseaza, ne intereseaza in primul rand, conditii egale pentru concurenti. si a concura cu o pasare cu inel din alta tara, este din stard o nebunie pe care o pot sustine numai cei care doresc cu orice pret sa castige in fata celorlalti, pentru care nu conteaza nimic, nu conteaza pasiunea si daruirea pentru hobby, ci doar castigul. acesti indivizi ar trebui eliminati cat mai repede si asta se poate foarte simplu, printr-un regulament la nivel national, care sa traseze niste directii clare si corecte, bazate pe notiuni logice si de bun simt.
dupa acesti ani, de cand au inceput sa-mi placa pasarile si le-am indragit ca si voi, cresterea, inmultirea, comportamentul, dupa cativa ani de cand tot merg pe la concursuri, mi-am dat seama ca de sus nu se doreste acest lucru. federatia si uniunea nu au reusit sa impuna aceste principii in reguli si regulament. ceea ce inseamna ca nu fac mare lucru pentru promovarea sportului curat, ci doar se multumesc sa conduca de forma. numai cand vom vedea ca se va impune la nivel national folosirea inelelor de identificare cu cap, doar atunci vom sti ca pe cei care ne "conduc" si ne "organizeaza" ii intereseaza cu adevarat, inteleg si se pricep la menirea de a concura la o astfel de competitie.
in final as dori sa incercam de acum inainte, noi, cei carora ne pasa de aceste lucruri si ne intereseaza, care nu suntem de acord cu aceasta situatie, sa nominalizam public pasarile si crescatorii care le expun in concurs. poate asa vor incepe sa-si dea seama ca nu e frumos deloc ce fac. ii asteptam sa vina sa expuna in expozitie, insa in concurs nu au ce cauta. in expo se pot puncta, pentru rigurozitate, insa atat, a concura cu celelalte pasari e incorect si trebuie taxati.
sunt multe de spus dar ii astept si pe altii sa-si expuna punctul de vedere si poate e indicat sa deschidem un forum, sa vedem ce parere au crescatorii din jurul acestui fenomen.
corecta interventia referitor la prezentarea pasarilor cu inel de marcare si tot asa.numai ca la noi in tara se face intai nationala la care se prezinta si foarte multi incepatori si "pacalici" cu pasari de o valoare de targ si abia apoi au loc judetenele.normal ar fi ca la o nationala sa mearga cel care se "califaca " la judeteana ,cu pasi (campioane) de valoare nu cu toate lighioanele de rad europenii de noi .am batut recordul la depunctari in germania.iar ca noutate avem arbitri stagiari care cresc pasari de 2 ani timp in care au schimbat "x" rase ,nu stiu sa deosebeasca rasa de varietate si fisa in fata nu poate pronunta numele rasei (vezi cazul arbitrajului din pitesti,recent).cu asa ceva ramanem simpli gainari nu crescatori cu pretentii
Salut Marius,
Sunt partial deacord cu tine, si ma stii ca nu ma dau dupa colt cand este vorba sa afirm ceva. In ceea ce priveste experienta viitorilor arbitri ai si tu dreptate, numai ca aici nu noi suntem cei care decidem, eu cred ca este o chestie de buget. Apoi cati dintre cursanti au si obtinut diploma nu stiu si nici nu ma intereseaza, eu unul o sa aleg de fiecare data un arbirtu dupa felul cum arbitreaza, deci, de geaba ai o diploma daca nu te cheama nimeni sa arbitrezi. Pot fi sute, insa fiecare cheama sa arbitreze pe cel care crede ca i se potriveste. In ceea ce priveste arbitrajul de la Pitesti, aic chiar nu stiu ce ai vrut sa zici, din punctul meu de vedere a fost un arbitraj care a reflectat caliatea pasarii respective (in acel moment). Chiar eu, ca si organizator, am cerut sa fie un arbitraj care sa ne arate unde suntem, nu sa ne afiseze niste punctaje astronomice si sa traim in minciuna inca un an ca avem pasarii EXCEPTIONALE. Pot spune ca dupa ce am vazut si alte expozitii, chiar arbitrate de acelasi arbitru m am convins cum se arbitreaza (daca vrei divulgam intre noi). La Pitesti o pasare cu defecte grave, cum ar fi: alb in urechi, creasta fara lobi a fost punctata cu max 90, in alte expozitii la alta pasare cu aceleasi defecte i s-a dat 94 (ce este mai ciudat ca i s au scris si defectele pe fisa, langa punctaj) si exemplele ar putea sa curga, forma nespecifica rasei = 93 puncte. Eu sunt sigur ca si la Pitesti s-au mai acordat puncte din oficiu (ca al scoala), dar macar nu asa de vizibile. Intrebarea mea pt cei care participa la expozitii este: Vreti punctaje mari sau vreti un arbitraj dupa carte, arbitraj care sa reflecte catusi de cat exponatul din cusca? Cu punctajele mari se rezolva, insa singurul lucru pe care il va avea pasarea din cusca cu acest punctaj va fi poza pe care o pui pe SunPhoto.
Urmatorul capitol legat de arbitrajul de la Pitesti este faptul ca, ACPAR Arges, la cererea Federatiei a acceptat participarea mai multor stagiari (persoane care au efectuat cursul de arbitraj si care urmeaza sa devina arbitri). Acestia au asistat la arbitrajul realizat de arbitrul acreditat, ei nu au dat punctaje, in schimb, pt ca si arbitrul trebuea sa dea un raport, li s-a cerut parerea la anumite exemplare pt a li se evalua capacitatea de cunoastere a raselor ... Urmeaza sa vedem cine va primii diploma de Arbitru si unde va presta, apoi cu timpul cei buni vor ramane, iar ceilalti ...
salut.ceea ce afirmi tu are un nucleu "cerebral" bine gandit si asta merita respect lucru ptr care eu te salut inca o data .ceea ce faci tu si "gasca ta de gainari" la pitesti(sper ca intelegi sensul)este un lucru remarcabil care ar trebui urmat si de altii.poate ca voi sunteti pionerii acestui fenomen.eu ma bucur ca ai inteles comm. meu si ca oarecum am dreptate.noi muncim si asta costa mult iar cand vine un x si da cu punctajul pe fisa in contradictie cu realitatea atunci parca nu prea mai ai bun simt si stapanire de sine.tot respectul ptr cei care creeaza linii (si stim ca asta se face in ani ),care investesc ptr asa ceva si nu ptr reclama.toate cele bune si numai de bine sa aud de tine si "ai tai" in continuare
interesante observatii si la .....obiect.In rest cu "campionii nationali de la Craiova, Cluj sau Lugoj" , raman interzis.Pai cate campionate nationale are tara asta? Poate dupa "regularizarea administrativ-teriroriala" sa avem mai multe campionate justificate (de asta data)
faza cu inelul ptr un crescator ca propietar are o anume importanta care denota ceva anume,dar si un inel strain denota faptul cel care detine pasarea a stiut ce cumpara si merita felicitari.chestia cu mancarea ramane o simpla poveste ptr novici.un magar poate manca orice ,tot magar ramane ,nu va fi armasar niciodata.oricum pasarea merita felicitari
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.
nu inteleg de ce la expozitia din romania, faza nationala, care practic este finala calificarilor judetene, participa pasari cu inele din alte tari.
finala unui judet, este finala acelui judet, nu a altor judete. daca un membru cu domiciliul in alt judet, este membru in alt judet, este normal sa concureze unde ii convine. o pasare care castiga sau participa in alt judet sau tara, daca ea participa apoi in alt judet sau alta tara, prin cumparare, acela nu se mai cheama concurs judetean sau national.
poate sa participe la expozitie, dar nu sa fie punctata in concurs. e ca si cum la finala campionatului national feminin de triplusalt, ar participa si campioana statelor unite si s-ar pune punctele. e incorect.
nu are ce sa caute pasarea altui crescator la un concurs serios la alt crescator care o cumpara. daca o cumpara si o expune, bravo lui, aduce material genetic, prezinta lumii alte noi exemplare sau standarde, insa ce merit are, ca a stiut pe ce sa dea banii si asta il indreptateste sa concureze cu ea?
in tara asta, nu se folosesc cum e logic si normal inelele. daca s-ar folosi, s-ar indosaria inelele si s-ar sti in orice moment provenienta pasarilor. cei care au performante si vand pasarile inelate, bravo lor, pentru calitate, dar cei care le prezinta nu trebuie sa concureze cu ele, e suficient sa le expuna. pot fi punctate, dar in afara concursului. asta denota ca desi au un punctaj bun undeva, crescatorul le mentine si stie cum s-o faca sa fie ok si la alte date si perioade.
dar lucrurile astea nu se doresc la noi, tocmai din aceasta cauza arbitrii pe care i-am intrebat acest lucru dau din umeri.
mie personal nu mi se pare corect, topate acestea lasa loc la smecherii, vi se pare normal ca un concurent sa cumpere o pasare cu un minut inainte de expozitie si sa concureze cu pasarea aceea ca fiind reprezentanta lui? mie nu si este egal cu a cumpara pasarea oricand.
prin sistemul de inelare, aceste lucruri pot fi eliminate, insa trebuie sa intelegem ca asa e corect.
in final felicit pe toti concurentii si expozantii, rog sa ma scuze cei ce au pierdut vremea citind ce am scris. concursul de selectie care se numeste finala nationala are scopul de a desemna cele mai bune pasari produse in asociatiile din romania. singura portita unde se accepta scapari, din cauza ca fenomenul in sine nu poate fi controlat, este la toate stadiile de evolutie, oua si pui, pna se ajunge la momentul inelarii.
existenta inelului creste valoarea unei pasari, in cazul ca este de provenienta straina, dar aplicarea celor spuse de mine ar creste si valoarea crescatorilor care comfirma, prin calitatea ce reiese din pasiunea lor.
nu am vazut pasarea cu inel de germania, dar din moment ce a fost apreciata, ma bucur si eu ca un crescator a adus asa ceva la noi, si altii se vor bucura de genetica ei, cu siguranta, insa daca un roman ia punctaj cel putin egal in conditii egale, cu o pasare cu inel din strainatate, cu atat mai meritoriu.
sper sa se faca odata lumina si sa se accepte regulile logice si morale in acest sport.
subscriu la cele sustinute de tine si intr-adevar daca s-ar aplica aceste lucruri am scapa odata de cei care sunt ,,campioni" cu pasari cumparate cu cateva zile inainte de expozitii si care de ani buni (desi aduc material genetic de performanta ) nu pot avea rezultate cu pasarile crescute de ei, de ce oare?
altfel spus, de ce nu se aplica in regulament asa ceva, cum de e posibil asa ceva cand nu e normal si nu e corect?
eu provin din mediul sportiv, lucrez acolo, iar competitia ofera in primul rand conditii egale pentru toti. de ce unii au tupeul asta si de ce nimeni nu zice nimic? unde trebuie sa militam, ce credeti ca trebuie sa facem ca sa intram in normalitate?
in princioiu, la standarde ne luam dupa occident, de acolo vine noul si de acolo vin liniile de aplicatie; oare la nemti asa este, se concureaza cu orice si oricum?
indiferent cum ar fi la altii, noi ar trebui sa fim cei care, de la an la an, sa perfectionam regulamentele, dupa principii de concurenta loiala si de fair play. unde sunt aceste principii. rautatile si smenurile nu ne intereseaza, ne intereseaza in primul rand, conditii egale pentru concurenti. si a concura cu o pasare cu inel din alta tara, este din stard o nebunie pe care o pot sustine numai cei care doresc cu orice pret sa castige in fata celorlalti, pentru care nu conteaza nimic, nu conteaza pasiunea si daruirea pentru hobby, ci doar castigul. acesti indivizi ar trebui eliminati cat mai repede si asta se poate foarte simplu, printr-un regulament la nivel national, care sa traseze niste directii clare si corecte, bazate pe notiuni logice si de bun simt.
dupa acesti ani, de cand au inceput sa-mi placa pasarile si le-am indragit ca si voi, cresterea, inmultirea, comportamentul, dupa cativa ani de cand tot merg pe la concursuri, mi-am dat seama ca de sus nu se doreste acest lucru. federatia si uniunea nu au reusit sa impuna aceste principii in reguli si regulament. ceea ce inseamna ca nu fac mare lucru pentru promovarea sportului curat, ci doar se multumesc sa conduca de forma. numai cand vom vedea ca se va impune la nivel national folosirea inelelor de identificare cu cap, doar atunci vom sti ca pe cei care ne "conduc" si ne "organizeaza" ii intereseaza cu adevarat, inteleg si se pricep la menirea de a concura la o astfel de competitie.
in final as dori sa incercam de acum inainte, noi, cei carora ne pasa de aceste lucruri si ne intereseaza, care nu suntem de acord cu aceasta situatie, sa nominalizam public pasarile si crescatorii care le expun in concurs. poate asa vor incepe sa-si dea seama ca nu e frumos deloc ce fac. ii asteptam sa vina sa expuna in expozitie, insa in concurs nu au ce cauta. in expo se pot puncta, pentru rigurozitate, insa atat, a concura cu celelalte pasari e incorect si trebuie taxati.
sunt multe de spus dar ii astept si pe altii sa-si expuna punctul de vedere si poate e indicat sa deschidem un forum, sa vedem ce parere au crescatorii din jurul acestui fenomen.
Sunt partial deacord cu tine, si ma stii ca nu ma dau dupa colt cand este vorba sa afirm ceva. In ceea ce priveste experienta viitorilor arbitri ai si tu dreptate, numai ca aici nu noi suntem cei care decidem, eu cred ca este o chestie de buget. Apoi cati dintre cursanti au si obtinut diploma nu stiu si nici nu ma intereseaza, eu unul o sa aleg de fiecare data un arbirtu dupa felul cum arbitreaza, deci, de geaba ai o diploma daca nu te cheama nimeni sa arbitrezi. Pot fi sute, insa fiecare cheama sa arbitreze pe cel care crede ca i se potriveste. In ceea ce priveste arbitrajul de la Pitesti, aic chiar nu stiu ce ai vrut sa zici, din punctul meu de vedere a fost un arbitraj care a reflectat caliatea pasarii respective (in acel moment). Chiar eu, ca si organizator, am cerut sa fie un arbitraj care sa ne arate unde suntem, nu sa ne afiseze niste punctaje astronomice si sa traim in minciuna inca un an ca avem pasarii EXCEPTIONALE. Pot spune ca dupa ce am vazut si alte expozitii, chiar arbitrate de acelasi arbitru m am convins cum se arbitreaza (daca vrei divulgam intre noi). La Pitesti o pasare cu defecte grave, cum ar fi: alb in urechi, creasta fara lobi a fost punctata cu max 90, in alte expozitii la alta pasare cu aceleasi defecte i s-a dat 94 (ce este mai ciudat ca i s au scris si defectele pe fisa, langa punctaj) si exemplele ar putea sa curga, forma nespecifica rasei = 93 puncte. Eu sunt sigur ca si la Pitesti s-au mai acordat puncte din oficiu (ca al scoala), dar macar nu asa de vizibile. Intrebarea mea pt cei care participa la expozitii este: Vreti punctaje mari sau vreti un arbitraj dupa carte, arbitraj care sa reflecte catusi de cat exponatul din cusca? Cu punctajele mari se rezolva, insa singurul lucru pe care il va avea pasarea din cusca cu acest punctaj va fi poza pe care o pui pe SunPhoto.
Urmatorul capitol legat de arbitrajul de la Pitesti este faptul ca, ACPAR Arges, la cererea Federatiei a acceptat participarea mai multor stagiari (persoane care au efectuat cursul de arbitraj si care urmeaza sa devina arbitri). Acestia au asistat la arbitrajul realizat de arbitrul acreditat, ei nu au dat punctaje, in schimb, pt ca si arbitrul trebuea sa dea un raport, li s-a cerut parerea la anumite exemplare pt a li se evalua capacitatea de cunoastere a raselor ... Urmeaza sa vedem cine va primii diploma de Arbitru si unde va presta, apoi cu timpul cei buni vor ramane, iar ceilalti ...